Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η Λάρισα τιμά τους ηρωομάρτυρες της αγχόνης - Θυμόμαστε και θυμίζουμε…

Αρχική | Κύπρος | Η Λάρισα τιμά τους ηρωομάρτυρες της αγχόνης - Θυμόμαστε και θυμίζουμε…

Δελτίο τύπου


Για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας και ο Σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Α.Ε.Λ., συναντήθηκαν στο καθιερωμένο φιλικό παιχνίδι αποτείνοντας με τον τρόπο αυτό ελάχιστο φόρο τιμής στους απαγχονισθέντες από τους άγγλους αποικιοκράτες αγωνιστές του Ε.Ο.Κ.Α. (1955-59), Μιχαλάκη Καραολή, Ανδρέα Δημητρίου, Ιακώβου Πατάτσο, Χαρίλαο Μιχαήλ, Ανδρέα Ζάκο, Ανδρέα Παναγίδη, Στέλιο Μαυρομάτη, Μιχαήλ Κουτσόφτα και Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011.

Πριν από τον αγώνα μέσα σε μια πολύ καλή και ζεστή ατμόσφαιρα έγιναν οι καθιερωμένες δηλώσεις από του προέδρους των δύο σωματείων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας κ. Ντ. Αυγουστή δήλωσε μεταξύ άλλων: Τιμούμε, με τον δικό μας ξεχωριστό τρόπο τους αγωνιστές της ελευθερίας και της Αυτοδιάθεσης των λαών. Τους εννέα ήρωομάρτυρες της αγχόνης που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους την ζωή, για την Ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα, αλλά και όσους ακόμη ακολούθησαν τα βήματα τους, προασπίζοντας την ελευθερία της μαρτυρικής Κύπρου. Θα είμαστε πάντα εδώ για να θυμόμαστε και να θυμίζουμε, αυτό είναι άλλωστε και το νόημα των μεταξύ μας ποδοσφαιρικών συναντήσεων. Από την μεριά των παλαιμάχων ο Ηλίας Σελιώνης δήλωσε:  Με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε αυτό το ξεχωριστό φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα. Τους ήρωες που τιμούμε κάθε χρόνο τους γνωρίσαμε στον τόπο της θυσίας τους, όταν πριν αρκετά χρόνια επισκεφθήκαμε την Μεγαλόνησο, φιλοξενούμενοι του Παγκύπριου Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαίρων. Είμαστε γνώστες των προβλημάτων της Κύπρου και των διαχρονικών εγκλημάτων των Άγγλων και των Τούρκων εις βάρος του Κυπριακού Λαού…. Σε τούτες τις δύσκολες ώρες για το Έθνος, η μικρή αυτή προσφορά μας ας αποτελέσει το προζύμι για νέους αγώνες για το καλό της Ελλάδας και της Κύπρου μας.

Να τονίσουμε ότι η Λάρισα είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που έχει το προνόμιο να φιλοξενεί μνημείο αφιερωμένο στους εννέα απαγχονισθέντες ήρωες της Ε.Ο.Κ.Α.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος τώρα, η παράδοση δεν έσπασε ούτε φέτος με τους παλαίμαχους της Α.Ε.Λ. να κερδίζουν με 4-2 τον Σύλλογο Κυπρίων. Οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, διασκεδάζοντας τον κόσμο που παρακολούθησε τον αγώνα. Για την ιστορία τα γκολ για την Α.Ε.Λ. πέτυχαν οι Πλίτσης, Τσότσος, Γκολάντας Στ. και Βλαχούλης, ενώ από την πλευρά των Κυπρίων τα γκολ πέτυχαν ο Στυλιανού και ο Χρήστου.


ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


Παλαίμαχοι ΑΕΛ: Παπαδόπουλος Νασιάκος, Αβραμούληςμ Μαουσίδης, Τζιότζος, Λιάπης, Βουτυρίτσας, Τσότσος, Τσακμακίδης, Πλίτσης Γκολάντας Γ..( Κυριακούλης, Ντόσας, Βλαχούλης, Μπεριτζάς, Ζέρβας, Βασιλείου, Γκαλίτσιος, Γκόλαντας Στ.)


Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας: Διονυσίου, Αυγουστή, Χατζηπαναγιώτου, Δημητρίου, Περικλέους, Κατσιέρης, Μυλωνάς, Κωνσταντίνου Χρ., Βάσσιας, Χατζηπέτρου, Λεονταρίδης.( Φινιώτης, Στυλιανού, Κωνσταντίνου Ν., Χρήστου, Κωνσταντίνου Α., Σακέλλης)





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»

20 Ιουλίου 2024, 12:44
Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε εμπρηστική ...

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0